ADANA / YÜREĞİR - Doğankent Anadolu Lisesi

Misyon

Amaç kapsayıcı ve sorumlu okul psikolojik danışmanlık programının tüm Doğankent Anadolu lisesi öğrencileri için uygulanmasıdır. Bu amaca ek olarak, okul çalışanları, aile ve toplum üyeleri ile işbirliği içinde, her çocuğun yaşam boyu öğrenen bir birey  olabilmesi için gerekli bilgi, beceri ve tutumları edinip gerçek potansiyellerini keşfederek geliştirmelerini teşvik etmektir. Öğrencilerimizin problem çözme, karar verme ve eleştirel düşünme becerilerinin gelişmesini destekleyerek onların çevrelerine duyarlı, öz farkındalık ve empati sahibi dünya vatandaşları olarak hayata atılmalarını hedefliyoruz.

Vizyon

Doğankent Anadolu lisesi tüm öğrencilerin akademik, mesleki ve sosyo-duygusal hedeflerini karşılamak için gerekli fırsatları sağlayan, gelişimsel ve önleyici  rehberlik programının eğitim sürecinde önemli bir unsur olduğuna inanır.

Ock

5 OCAK ADANA'NIN KURTULUŞU KAPSAMINDA MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANLARIMIZ SAYGIYLA ANILDI.

Kas

Öğretmen konulu resim yarışmasında okulumuz öğrencisi M.C'nin eseri ilçe 1.si olmuştur. Öğrencimizi ve eserin hazırlanması sağlayan Görsel Sanatlar öğretmenimiz F.D'yi tebrik ediyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü kapsamında 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Programı düzenlendi.

Kas

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında şehitlerimiz anılarak istiklal marşımız okundu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, şiirler okundu, Tiyatro gösterisi sunuldu.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI OKULUMUZDA ÇOŞKUYLA KUTLANDI.