ADANA / YÜREĞİR - Doğankent Anadolu Lisesi

Doğankent Anadolu Lisesi

DOĞANKENT CUMHURİYET MAH. 5541 SOK. NO1 YÜREĞİR/ADANA
Vizyon
Lisede sağladığımız eğitimle güçlü bir kimliğe sahip başarıyı hedefleyen , yenilikçi, yaratıcı, lider olabilen ; toplum tarafından takdir edilen kimliğine ve değerlerine sahip çıkan, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı ahlaklı gençler yetiştirmektir.Etnik unsurları rakip değil kardeş gören anlayışı yerleştirmektir. Farklılıklarımızla birlikte huzurlu ve kardeşçe yaşamayı alışkanlık haline getirmiş bir nesil yetiştirmektir.
Misyon
Doğankent Lisesi, olarak üstlendiğimiz eğitim öğretim görevini yerine getirirken ; Öğrencilerimizin mutluluğunu ve ruhsal gelişimlerini ön planda tutmak. Öğrencilerimizin aile ,millet ve vatanına bağlı çok çalışmaya hazır ahlaklı, özgüven ve sorumluluk sahibi insanlar olarak yetişebilmeleri için sevgi dolu bir ortam sağlamak, Eğitime öğretime göre öncelik vermek , Disiplinler arası çalışmalar gerçekleştirerek bilginin sınırsızlığını hissettirmek, Öğrenciler, okul idaresi, öğretmen ve veliler arasında sıcak ve yapıcı bir diyalog geliştirmek, Ders dışı etkinliklere katılımı sağlayarak ve yaygınlaştırarak ; birlikte aynı hedefe doğru çalışıp üreten sosyal bireyler yetiştirmek, Öğrencilerimize yardımseverlik ve sosyal sorumluluk ilkelerini aşılamak için okul içi ve okul dışında etkinliklere katılmak, Milli bayram ve anma günlerinde anlamlı etkinlikler gerçekleştirerek öğrencilerin kültürel değerlerimize sahip çıkmalarını sağlamak önde gelen hedeflerimizdendir.
klima
BİRİNCİ YABANCI DİL: İNGİLİZCE İKİNCİ YABANCI DİL: ALMANCA
Ulaşım Belediye otobüsleri ve dolmuşlarla sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Doğankent Mahallesi yaklaşık 30.000 nüfuslu ve İl merkezine 15 Km mesafede olup, Yüreğir merkez ilçesine bağlıdır.
Okulumuz Karataş yolu üzerinde Yüreğir ilçe merkezine 15 km mesafededir.
TUBİTAK 4006 BİLİM FUARI ARALIK 2021´DE OKULUMZCA GERÇEKLEŞTIRILDI.
Proje Çalışmaları
AB´Yİ öĞRENİYORUM PROJESİ, TÜBİTAK 4006 (2016,2017,2021 Yıllarında), YÜREĞİR YÜREĞİMİZ
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
ERASMUS+ PROJE BAŞVURUSU MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE YAPILMIŞTIR. PROJE KAPSAMINDA İTALYA, İSPANYA VE HOLLANDA ÜLKELERİNİ KAPSAYAN "ERKEN OKUL TERKİNİ ÖNLEME PROJESİ" MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE YÜRÜTÜLMEKTEDİR.